Психодрама за деца
в група и индивидуални сесии

Разработена от Джейкъб Морено, психодрамата представлява терапевтичен процес, включващ разиграването на определени роли и драматични моменти в проблемни ситуации в ежедневния живот на деца и тийнейджъри. Техниката е подходяща както за групова, така и за индивидуална терапия.
Ключовият инструмент, който се използва в психодраматичната терапевтична работа, е естествената детска креативност и въображение. Децата получават възможност да разиграват конфликтни ситуации, да упражняват избора си, да освобождават стреса и развиват автономност.

Майндфулнес
курс за деца 7 – 11 години

Курсът се състои от 12 едночасови урока, предавани под формата на игри, музика, експерименти, задачи, видеа и групови дискусии, което прави майндфулнес интересен и вдъхновяващ.
Какво е майндфулнес? Майндфулнес буквално се превежда като състояние на „цялостно присъствие на ума“.
Да бъдеш майндфул означава да си напълно осъзнат за това, което се случва тук и сега, без оценка и осъждане или без да се полагат усилия за промяна на преживяването със запазване на откритост и любопитство към случващото се.

Програма SOMA
Майндфулнес за тинейджъри

Всеки един тийнейджър притежава невероятни качества като доброта, мъдрост, устойчивост и сила на характера. Майндфулнес е практиката, която събужда този потенциал.
“SOMA” програмата за младежи е гъвкав и травма – информиран подход за споделяне на майндфулнес. От една страна SOMA е акроним, съдържащ основните цели на курса, които са: социална свързаност, откритост към опита и удоволствието, смисъл и действие. Взети заедно, те представляват едни от ключовите съставки на благополучието.
От друга страна „soma” на старогръцки език означава „тяло“.